Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COMENTARIU Lelia Munteanu: Ludovic Întâiul - aripări populiste

Guvern
citu florin

Guvernarea prin „metafore”

Mai ţineţi minte diatriba ministrului Finanţelor, care ieşise să demaşte faptul că bugetul României a fost ţinut pe model Al Capone? Ce n-aţi reţinut, probabil, e că, la cîteva zile, vicepremierul Turcan a dezumflat gogoaşa: „a fost o metaforă”. Numai că din comparaţia poetului Cîţu nu lipsea nici un termen.

Ludovic Întâiul, premierul primului Guvern de opoziţie, îşi exercită mandatul tot cu metafore. Mai precis cu ceea ce înţelege PNL prin metafore – aripări populiste.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu își pune ‘Mâna dreaptă’ la bătaie! ‘Intervalul’ dat noului ministru al Muncii .

Ultima idee tocmai şi-a expus-o, la ceas de seară, pe un post de televiziune:

„Despre un om public trebuie să se cunoască sursele de venit, măsura în care își plătește taxele și impozitele. Fiscul, în Germania, în Franța și în Statele Unite, te verifică ce proprietăți ai, de unde le-ai dobândit, ai avut venituri, ai plătit impozitele aferente veniturilor necesare pentru a dobândi o proprietate, sau a face o achiziție. Și dacă nu ai plătit impozitele aferente veniturilor necesare pentru achiziționare, fie se rechiziționează imobilul, fie te pune să plătești. La noi nu înțeleg de ce nu se aplică, pentru că averile dobândite fără veniturile necesare și mai ales fără să-ți fi plătit impozitele aferente veniturilor respective constituie niște averi care au fost dobândite fie din evaziune, fie din surse care nu sunt legale”.

O, ce veste minunată! De când aştepată poporul să fie oprit jaful!

„La noi nu înţeleg de ce nu se aplică”, se miră plin de candoare Ludovic Întâiul. Ar înţelege dacă s-ar fi ostenit să citească articolul 44, aliniatul 8 din Constituţia României: “Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă”.

Citește și: Dezvăluire șocantă în cazul celor doi copii și femeii care au murit la Timișoara: De câte ori s-a sunat la Salvare

Cu prezumarea asta s-a furat şi se va mai fura în România pe rupte.

„Foarte mulți oameni de după 1990 au amestecat politica cu afacerile și s-au băgat în politică pentru relații privilegiate, fie cu autorități, fie să aibă condiții de competitivitate îmbunătățite, în raport cu alți actori economici”. Adevăr grăieşte premierul.

Dar, ca să nu-l suspectăm de ipocrizie, Ludovic Întîiul ar fi trebuit să înceapă prin a-şi publica propria declaraţie de avere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.