Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comentariul care a scos autoritățile ruse din minți: rus amendat cu 400.000 de ruble

stiri.md
Rusia steag drapel

Valentin Kiselev, rezident al oraşului Sankt Petersburg, a fost amendat cu suma de 400.000 de ruble într-un dosar de justificare a terorismului, din cauza unui comentariu despre știrea referitoare la vizita președintelui Vladimir Putin în Crimeea anexată, a raportat Serviciul de presă al instanțelor orașului, relatează Rador Radio România.

Kiselev a scris un comentariu la o postare de pe grupul "PodsluşanoTihvin" de pe reţeaua de socializare din Rusia VKontakte, în martie 2023.

"Se va găsi un lunetist bun care să extermine această căpuşă, care suge sângele poporului", acesta este mesajul scris de Kiselev.

După arestarea sa, Kiselev a fost plasat iniţial într-un centru de arest preventiv, dar ulterior a fost eliberat sub interdicția anumitor acțiuni. Instanța a aplicat împotriva lui Kiselev o amendă în valoare de 600.000 de ruble, dar a redus-o, având în vedere timpul petrecut de rezidentul din Sankt Petersburg într-un centru de arest preventiv. De asemenea, i s-a interzis să administreze site-uri web și canale de pe internet pe parcursul a doi ani.

Rusia a anexat Crimeea și orașul Sevastopol în 2014. Anexarea nu a fost recunoscută de marea majoritate a țărilor din lume.

Articolul invocat

Autoritățile ruse au început să folosească un articol din Codul Penal al Rusiei despre justificarea terorismului împotriva celor care se opun războiului din Ucraina.

Potrivit statisticilor Departamentului Judiciar al Curții Supreme a Rusiei, în 2022, 274 de persoane au fost condamnate în temeiul articolului privind justificarea terorismului.

16 persoane condamnate au fost trimise la tratament obligatoriu psihiatric. În prima jumătate a anului 2023, 142 de persoane au fost condamnate în temeiul aceluiași articol, şapte persoane au fost condamnate la tratament obligatoriu psihiatric.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.