Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comenzile de naveGNL cresc cu 95%, urmând să atingă un nivel record în 2022

panorama.ro
gaze lichefiate GNL

Graba Europei de a înlocui gazul rusesc și o piață ascendentă așteptată de ani de zile pentru oferta și prețurile GNL au creat, de asemenea, o cursă pentru comenzile de transportoare GNL în acest an, anunță oilprice.com.

Cu 2022 aproape la final, portofoliul global de comenzi de până acum în acest an a numărat 170 de transportatori de GNL, o creștere de 95% în comparație cu întregul an 2021, conform datelor de la Clarksons Research, citate de Splash.

În acest an, noile comenzi pentru navele GNL au atins, de asemenea, recorduri în ceea ce privește prețurile pentru navele nou construite, potrivit Clarksons Research.

Piața comenzilor de transportoare de GNL a depășit pe scară largă piața totală a comenzilor de nave, unde au fost comandate 1.306 nave până în prezent în 2022, în scădere față de 2.123 de comenzi de nave pentru întregul an 2021.

Ratele zilnice pentru GNL au crescut în acest an, pe măsură ce Europa s-a grăbit să se aprovizioneze cu încărcături pentru a-și umple depozitele de gaze naturale înainte de iarnă.

Până acum, în acest an, GNL-ul american a fost crucial pentru a satisface cererea din Europa, care s-a luptat pentru aprovizionarea cu gaze și a fost dispusă să plătească mai mult pentru livrări la vedere, depășind majoritatea țărilor din Asia.

Statele Unite au expediat volume record de GNL în Europa pentru a ajuta aliații din UE, iar aproximativ 70% din toate exporturile americane de GNL s-au îndreptat către Europa în ultimele luni.

Anul viitor, Europa va avea nevoie de o ofertă și mai mare de GNL pentru a compensa fluxurile scăzute (sau posibil inexistente) de gazoducte din Rusia, spun analiștii și actorii din industrie.

Având în vedere prăbușirea livrărilor de gaze rusești prin conducte, Europa va avea nevoie de "volume uriașe" de GNL anul viitor, a declarat traderul de mărfuri Trafigura la începutul acestei luni, adăugând că se așteaptă la o volatilitate continuă pe piețele de gaze naturale și GNL.

"În timp ce Europa ar trebui să evite o pană de curent în această iarnă, apelând la stocuri și reducând cererea, va trebui să importe volume uriașe de GNL în 2023, având în vedere reducerea masivă a fluxurilor din Rusia", a declarat Trafigura în raportul său anual pentru anul care s-a încheiat la 30 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.