Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comenzile industriale germane au scăzut, în octombrie, în mod neașteptat, iar prognozele pentru viitor nu sunt pozitive

www.news.ro
hală, fabrică, întreprindere, industrie

Comenzile industriale germane au scăzut, în octombrie, în mod neașteptat, pe măsură ce cererea internă și din afara zonei euro s-a depreciat, ceea ce sugerează o continuare a slăbirii producției în cea mai mare economie din Europa în ultimul trimestru al anului, potrivit Reuters, anunță MEDIAFAX.

Comenzile pentru bunuri "Made in Germany" au coborât cu 0,4% față de luna precedentă, potrivit datelor remise, joi, de Oficiul Național de Statistică care prognozează, totodată, o creștere de 3% în sector.

Citește și: Victorie pe plan european pentru Laura Codruța Kovesi .

„Industria germană este încă blocată în valul lacrimilor”, a spus economistul VP Bank Thomas Gitzel. El a avertizat că industria de automobile a devenit o „povară enormă” pentru economia în ansamblu.

Asociaţia Germană a Industriei Auto (VDA) a spus, miercuri, că se așteaptă ca vânzările de mașini să rămână lente anul viitor și, ca urmare, companiile ar putea să reducă mai multe locuri de muncă.

Totodată, ministrul ministerul Economiei din Germania a spus că, în sector, comenzile industriale s-au stabilizat în ultimele luni.

„Cu toate acestea, activitatea din industria prelucrătoare este încă slabă. Prin urmare, perspectivele de producție pentru trimestrul final rămân revizuite în scădere”, a spus acesta.

Comenzile industriale de la clienții din interior s-au depreciat cu 3,2%, în timp ce cererea clienților din afara zonei euro a scăzut cu 4,1%, arată datele.

Citește și: Olguța Vasilescu îl curentează pe Klaus Iohannis: Am o vagă bănuială

Comenzile din alte țări din zona euro au sărit cu 11,1%, datorită comenzilor en-gros. Fără acest tip de comenzi, comenizile industriale generale au coborât cu 1,4% în octombrie.

În același timp, o cerere extrem de slabă a fost semnalată în ceea ce privește bunurile de capital, cum ar fi mașini și echipamente, iar comenzile referitoare la bunurile de consum și la cele intermediare au fost, de asemenea, reduse.

„Speranțele unei stabilizări a comenzilor primite au fost eliminate în mod vizibil”, a spus analistul Commerzbank Christoph Weil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.