Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în ianuarie cu 2%

news.ro
industrie

Comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), au crescut în ianuarie 2023 în termeni nominali, atât faţă de luna decembrie 2022, cu 2%, cât şi faţă de ianuarie 2022, cu 5%, informează joi Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit datelor INS, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în termeni nominali, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna precedentă, pe ansamblu, cu 2%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+4,2%), industria bunurilor de uz curent (+2,8%) şi în industria bunurilor de capital (+1,1%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a scăzut cu 4,2%, informează Agerpres.

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în termeni nominali, în luna ianuarie 2023, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, pe ansamblu, cu 5%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de uz curent (+16,7%) şi în industria bunurilor de capital (+9,0%). Scăderi au înregistrat industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-5,8%) şi industria bunurilor intermediare (-1,9%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.