Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comenzile noi din industria prelucrătoare au înregistrat o creştere cu 16,8% în termeni nominali în primele 11 luni ale anului 2018

Coface--Romania-va-inregistra-o-crestere-economica-de-1-1-5--in-2012

Comenzile noi din industria prelucrătoare pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au înregistrat o creştere cu 16,8% în termeni nominali în primele 11 luni ale anului 2018, raportat la perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2017, informează luni Institutul Naţional de Statistică (INS), relatează Agerpres.

Conform INS, în luna noiembrie 2018, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, au scăzut faţă de luna precedentă cu 9,1% şi au crescut faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 15,1%.

Potrivit comunicatului, comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna noiembrie 2018, comparativ cu luna precedentă, au scăzut cu 9,1%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de capital (-13,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-4,8%) şi în industria bunurilor intermediare (-3,3%). Industria bunurilor de uz curent a crescut cu 1,7%.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna noiembrie 2018, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut cu 15,1%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+18,4%), industria bunurilor de capital (+17,7%), industria bunurilor intermediare (+11,1%) şi în industria bunurilor de uz curent (+10,1%).

Citește și: Veste EXCELENTĂ de la INS - Schimbare NESPERATĂ în nivelul de trai al românilor

De asemenea, comenzile noi din industria prelucrătoare, în perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2018, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2017 au crescut pe ansamblu cu 16,8%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+20,0%), industria bunurilor intermediare (+14,4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+9,6%) şi în industria bunurilor de uz curent (+5,5%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.