Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comercianții români se specializează ÎN ȚEPE: în magazine și piețe se vinde brânză fără lapte

BRANZA

Românii care cred că se hrănesc sănătos ar face bine să se gândească de două ori înainte de a scoate bani din buzunar. Multe din produsele cunoscute de noi ca fiind sănătoase au ajuns să fie pline de chimicale sau chiar să fie făcute fără ingredientele principale din rețetă. O echipă a Antena 3 a dus la testat mai multe feluri de brânză și a descoperit că o parte din produsele vândute pe post de brânză nu au lapte în compoziție.

"O altă probă de brânză a relevat faptul că nu conţinea grăsime din lapte, grăsimea respectivă fiind înlocuită cu grăsime vegetală, cu o margarină.

Conform reglementărilor în vigoare, dacă sunt etichetate corect, specialităţile din grăsimi vegetale care imită brânza pot fi comercializate fără probleme. Ceea ce este, însă, ilegal este scoaterea la vânzare de subproduse promovate mincinos ca fiind naturale şi tradiţionale.

Specialităţile care imită brânza au avantajul că sunt vândute la preţuri mai mici decât produsele naturale. Specialiştii atrag, însă, atenţia că aceste produse sunt aproape la fel de grase precum margarina sau untul. Consumul unor astfel de produse poate fi, însă, dăunător persoanelor care au probleme de sănătate. Dacă aceştia consumă o imitaţie de brânză, riscă să-şi agraveze problemele de sănătate şi să se îngraşe", arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.