Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comerțul cu amănuntul din Marea Britanie a continuat să scadă în luna decembrie

comert

Volumul comerțului cu amănuntul în Marea Britanie a scăzut cu 0,6% în luna decembrie 2019, a cincea lună consecutivă fără creștere, a anunțat vineri oficiul britanic de statistică, transmite BBC preluat de mediafax.

Magazinele alimentare au înregistrat în decembrie cea mai mare scădere a vânzărilor din luna decembrie 2016 încoace, o reducere a volumului de 1,3% față de luna noiembrie 2019. Informațiile preliminare de la supermarket-urile din Regatul Unit au arătat că gospodăriile și-au redus cheltuielile înainte de Crăciun, în condițiile în care cheltuielile festive au fost mai mici în 2019 decât în 2018.

Totodată, vânzările magazinelor de haine au scăzut cu 2%, în timp ce vânzărilor magazinelor universale au scăzut cu 1,8% față de noiembrie. Bunurile pentru gospodărie și carburanții au fost singurele sectoare unde au fost înregistrate creșteri ale vânzărilor.

Consorțiul britanic pentru retail a informat săptămâna trecută că anul 2019 a fost cel mai slab an pentru retaileri din 1995 încoace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.