Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comerţul cu ridicata a înregistrat o cifră de afaceri în creştere cu 3,9%, la 31 iulie (INS)

retailgazette.co.uk
supermarket-mancare

Afacerile din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, s-au majorat cu aproape 4%, ca serie brută, în primele şapte luni din 2020, faţă de intervalul similar din anul anterior, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate miercuri.

În acest context, creşterea a fost determinată de activităţile derulate în comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+16,6%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+15,7%), comerţul cu ridicata nespecializat (+5,7%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+3,8%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+2,9%) şi comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+1,4%).

Pe de altă parte, ca serie brută, s-au înregistrat scăderi în activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-7,3%) şi comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-3,4%).

Potrivit INS, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut în perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2020 cu 2,5%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.

La nivel comparativ iulie 2020 - iulie 2019, afacerile din comerţul cu ridicata, fără a fi luat în calcul comerţul cu autovehicule şi motociclete, ca serie brută, s-a majorat pe ansamblu cu 3,4%, datorită comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+23,3%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+16,2%), comerţului cu ridicata nespecializat (+8,1%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+7,6%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+5,2%) şi comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+2,0%).

În acelaşi timp, au fost consemnate scăderi în comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-17,3%) şi în comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-5%).

Totodată, ca serie ajustată, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a crescut în iulie 2020 cu 5,3%, faţă de aceeaşi lună din anul precedent.

Datele INS relevă faptul că, în a şaptea lună a acestui an faţă de iunie 2020, afacerile din comerţul cu ridicata a crescut, pe ansamblu, atât ca serie brută (+11,2%), cât şi ca serie ajustată (+2,2%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.