Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Comisar european: România trebuie să ia decizii foarte dificile în lupta cu pandemia

REUTERS
Thierry Breton

Comisarul european Thierry Breton a declarat joi, aflat într-o vizită de lucru la București, că politicienii români trebuie să aibă curajul să ia „decizii foarte dificile” în lupta cu pandemia, el oferind exemplul măsurilor discutate în Germania, Austria și Belgia:

  • „Rata de vaccinare e foarte scazuta in Romania”
  • „Suntem la mijlocul luptei cu virusul. Daca ne uitam la ce spune OMS, cifrele sunt absolut infricosatoare, OMS anticipeaza ca pana in februarie vor mai deceda inca 500.000 de persoane daca nu luam masurile corecte. Evident ca nimeni nu va putea spune ca nu a stiut, pentru ca stim ce ne asteapta si de aceea am decis sa vin aici sa vizitez si alte tari si sa ma asigur ca primiti ajutorul de care aveti nevoie, ca toate tarile iau deciziile corecte. Avem vaccinarea, avem certificatul digital”
  • „Romania trebuie sa ia decizii foarte dificile. In Germania, daca nu esti vaccinat nu pot sa mergi la serviciu. In Austria, daca nu esti vaccinat trebuie sa stai acasa. In Belgia, aceeasi decizie - stai acasa daca nu esti vaccinat. Sunt si alte tari care iau decizii curajoase, dificile. Aceste masuri nu vor dura la nesfarsit dar sunt instrumente pe care trebuie sa le folosim. Este necesar curaj politic pentru a implementa aceste masuri. Sunt multi politicieni in Europa care inteleg, dar asteapta, sunt sceptici. Nu mai e timp de asteptat”
  • „Este important să fie votat certificatul vede. Da, este important ca acesta să fie utilizat, pentru că ştim că, împreună cu vaccinarea şi certificatul verde, avem cheia pentru a ne asigura supravieţuirea şi, de asemenea, să fim parte pentru ceea ce este important pentru noi toţi şi anume comunitatea europeană. Dacă nu se reuşeşte să învingem acest nou val al pandemiei care vine în calea noastră, s-ar putea să ajungem din nou la măsuri de carantinare generală şi ştim că există şi un preţ, unul economic, un preţ social de plătit şi preţul acesta e mult prea ridicat”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.