Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu 279.000 lei mai mulţi operatori economici din judeţul Maramureş

ANPC

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu 279.000 lei mai mulţi operatori economici din judeţul Maramureş, în urma controalelor efectuate în perioada 1 - 12 iulie 2022.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, remis vineri AGERPRES, în perioada menţionată au fost controlaţi 45 de operatori economici care activează în zonele Săpânţa, Sighetu Marmaţiei şi Valea Izei, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 35 de amenzi contravenţionale, în cuantum de 279.000 lei şi 29 de avertismente.

De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare, respectiv oprirea definitivă de la comercializare a unor produse alimentare şi preparate în valoare de circa 4.000 de lei, oprirea temporară de la comercializare a unor produse în valoare de peste 70.000 lei şi încetarea practicii comerciale incorecte.

Pentru cinci dintre operatorii economici controlaţi, comisarii ANPC au decis şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor. Acestea sunt primele rezultate ale Comandamentului Maramureş, unul dintre cele cinci comandamente de control, special constituite de ANPC, pentru sezonul estival 2022.

"Întreaga ţară are nevoie de o abordare unitară şi de o curăţenie generală. Suntem aici pentru consumatori şi tocmai prin acţiunile noastre îi protejăm şi le oferim un turism de calitate. Noi, prin sancţiunile aplicate, măsurile luate şi comunicarea către presă a acestora, arătăm că lucrurile vor fi mai bune. Suntem o echipă care se dovedeşte eficientă. Primul pas a fost să ne mobilizăm, acum să arătăm că suntem fermi, iar, la sfârşitul acţiunilor, vom fi parte din viitorul turismului românesc de calitate!", a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, potrivit Agerpres.ro.

Dintre abaterile constatate de echipele de control, cele mai importante au vizat: schimbarea stării termice a unor produse şi preparate, depozitarea/comercializare unor produse alimentare şi preparate fără elemente de identificare-caracterizare, fără preţuri pe unitatea de măsură, folosirea unor spaţii de depozitare şi a unor spaţii frigorifice insalubre (cu rugină în cantitate foarte mare, cu chederele prezentând pete de mucegai), aferente produselor din carne refrigerată şi preparatelor calde/reci şi care nu funcţionau la parametrii prevăzuţi, fiind improprii depozitării produselor.

De asemenea, au fost găsite la comercializare legume şi fructe, prezentate ca fiind calitatea 1, în realitate acestea prezentând pete de mucegai şi putregai, dar şi ouă fără a avea precizată data limită de consum.

Nu în ultimul rând, în unele dintre unităţile controlate se comercializau produse fără documente de provenienţă, existau produse depozitate direct pe paviment, pardoseli şi mobilier insalubre, degradate, neigienizate, cu depuneri de resturi menajere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.