Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarul european pe Justiție face marele anunț: România NU este în situația activării Articolului 7

vera jourova

Vera Jourova, comisarul european pentru Justiție, a declarat, miercuri, că România încă nu se află în situația în care ar putea fi activat Articolul 7, subliniind că procedura este declanșată atunci când, într-un stat, are loc o încălcare sistematică a statului de drept. În campania electorală, mai mulți oficiali europeni au amenințat România cu activarea Articolului 7 pentru situația din justiție.

Citește și: Episod spumos cu Traian Băsescu la moțiunea de cenzură: Tăriceanu l-a 'salvat' pe fostul său adversar nr.1 dintr-o situație delicată

„Articolul 7 există pentru momentele când recunoaștem că situația dintr-o țară este serioasă, când este o încălcare sistematică a statului de drept. Nu suntem în această situație în România, în acest moment”, a declarat Vera Jourova, comisar european pentru Justiție.

Declarațiile au fost lansate la Palatul Parlamentului, la reuniunea ministerială UE-SUA a miniștrilor justiției și afacerilor interne.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, săptămâna trecută, într-un interviu pentru bloomberg, că țara noastră nu se află în situația activării Articolului 7.

„Am reluat dialogul constructiv cu oficialii de la Bruxelles- nu dorim să oferim motive pentru posibile sancţiuni. Consider că pericolul declanşării Articolului 7 în cazul României a trecut”, a declarat Viorica Dăncilă, cu referire la mecanismul de sancţionare al Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.