Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarul european pentru afaceri interne: 'Bebeluşii născuţi de mame surogat în Ucraina trebuie să fie evacuaţi'

Twitter
Ylva Johansson

Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne, a pledat miercuri în favoarea evacuării bebeluşilor născuţi de mame surogat în Ucraina, care nu pot fi recuperaţi de viitorii lor părinţi din cauza invaziei ruse, informează AFP.

"În timpul pandemiei, mulţi dintre aceşti nou-născuţi nu au putut fi recuperaţi, au rămas blocaţi în ţară şi au fost preluaţi de orfelinate", a declarat Ylva Johansson în faţa eurodeputaţilor.

"În cazul mamelor surogat care nasc în aceste zile, nici acei bebeluşi nu pot fi recuperaţi şi se află acum într-o situaţie incertă. Deci, din punctul meu de vedere, există o nevoie uriaşă de a îi evacua pe aceşti copii", a adăugat suedeza Ylva Johansson, potrivit Agerpres.ro.

Ea s-a declarat îngrijorată şi de soarta copiilor plasaţi în orfelinatele ucrainene. "Unele dintre orfelinate sunt evacuate de către ruşi şi nimeni nu ştie cu adevărat unde se află copiii", a mai spus comisarul european pentru afaceri interne.

Ucraina este una dintre puţinele ţări din lume care autorizează folosirea în scopuri comerciale a mamelor surogat în beneficiul unor cetăţeni străini. Potrivit estimărilor, între 2.500 şi 3.000 de copii se nasc în fiecare an în Ucraina pentru clienţi care locuiesc în afara ţării, în China, Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană.

Pandemia de coronavirus a adus în atenţia opiniei publice acest sector aflat în plin avânt în Ucraina. O clinică importantă din Kiev a publicat un videoclip cu zeci de bebeluşi născuţi de mame surogat şi pe care părinţii lor nu pot să îi recupereze din cauza închiderii frontierelor ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.