Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarul european pentru economie pune sub semnul întrebării redresare a economiilor din Italia, Franţa şi Germania

WorldBakers
comisia europeana dublu standard

Aşteptata redresare a economiilor din Italia, Franţa şi Germania, după încetinirea de la finele anului trecut, este acum nesigură în urma epidemiei de Covid-19, a afirmat comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Perspectiva pentru cele mai mari economii ale zonei euro "nu este optimistă", dar sunt speranţe de redresare. Din păcate, pe fondul epidemiei cu noul coronavirus, ar putea să nu existe această redresare", a avertizat Gentiloni la postul italian de radio Capital.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a anunţat că îşi menţine nemodificate previziunile privind creşterea produsului intern brut (PIB) în zona euro şi Uniunea Europeană, chiar dacă a tras un semnal de alarmă faţă de incertitudinile legate de Brexit, tensiunile comerciale şi epidemia de Covid-19, care ar putea afecta activitatea economică.

Conform previziunilor economice de iarnă, creşterea produsului intern brut (PIB) al zonei euro va rămâne stabilă la 1,2% în 2020 şi în 2021. Pentru UE, în ansamblu, se estimează o uşoară încetinire a creşterii la 1,4% în 2020 şi 2021, în scădere faţă de 1,5% în 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.