Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarul european pentru migraţie anunţă că SUA trebuie să primească refugiaţi

ABC
imigranti

Comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, îi va transmite miercuri, la Washington, secretarului american pentru securitate internă, John Kelly, că SUA nu îşi pot închide uşile în faţa refugiaţilor, în pofida ordinelor preşedintelui Donald Trump, transmite Reuters. Dimitris Avramopoulos va deveni primul oficial de rang înalt de la Bruxelles care desfăşoară o vizită la Washington după învestirea lui Trump în urmă cu mai mult de două săptămâni.

O bună parte din această perioadă a fost dominată de nemulţumirea faţă de decizia lui Trump de a opri primirea de refugiaţi de către SUA şi de a interzice intrarea cetăţenilor din şapte ţări majoritar musulmane, o hotărâre despre care a spus că este necesară pentru apărarea securităţii. UE încearcă la rândul său să limiteze imigraţia, după ce circa 1,6 milioane de persoane au ajuns în blocul comunitar în 2014-2016, un aflux necontrolat care a prins UE nepregătită, a atras dispute politice dure între statele membre şi stârnit îngrijorări privind securitatea.

UE a recurs la măsuri precum reintroducerea de controale la unele frontiere, respingerea mai fermă a unor lucrători imigranţi şi înăsprirea regulilor privind azilul pentru refugiaţi. Aceste măsuri, totuşi, sunt departe de interdicţia lui Trump privind refugiaţii, criticată de blocul comunitar. "Relocarea refugiaţilor este o responsabilitate globală şi nu poate fi pusă doar pe umerii câtorva ţări", a declarat Avramopoulos pentru Reuters în ajunul discuţiilor sale cu Kelly. "Sper că statele cu o lungă experienţă în acest domeniu, care au găzduit milioane de imigranţi şi refugiaţi, vor continua să îşi joace responsabilul rol central", a spus el, în răspunsuri trimise prin e-mail, conform Agerpres.

Dacă SUA îşi neagă pe termen lung obligaţia prevăzută de dreptul internaţional de a ajuta persoanele care fug de război sau persecuţii, UE ar rămâne sub o presiune şi mai mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.