Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarul european pentru piaţa internă: Este nedrept să spunem că Europa este divizată în ceea ce priveşte embargoul petrolier împotriva Rusiei

REUTERS
Thierry Breton

Comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a declarat pentru CNN că este "nedrept" să se spună că Uniunea Europeană este divizată în ceea ce priveşte embargoul petrolier împotriva Rusiei, în ciuda faptului că Ungaria a declarat că nu va susţine sancţiunile.

Comisia Europeană discută acum modificări pentru a convinge ţările, inclusiv Ungaria şi Slovacia. Ungaria a avertizat că nu poate accepta interdicţia planificată de UE asupra petrolului rusesc, spunând că aceasta ar echivala cu o "bombă atomică" pentru economia sa.

Breton a insistat asupra faptului că UE a acţionat foarte rapid pentru a pune în aplicare cinci pachete de sancţiuni până în prezent şi că trebuie să poarte discuţii pentru a avea grijă de toată lumea.

"Avem două ţări care sunt 100% dependente de petrol, de petrolul rusesc, aşa că trebuie să avem grijă de ele. Cu alte cuvinte, dacă aplicăm aceste sancţiuni, trebuie să le propunem şi soluţii alternative celor care au nevoie. Este exact ceea ce facem noi. De aceea durează puţin, dar lucrăm la asta în solidaritate", a declarat el pentru CNN.

De asemenea, Breton a avut cuvinte dure la adresa directorului general al Volkswagen, care a cerut încheierea negociată a războiului din Ucraina pentru ca sancţiunile să poată fi ridicate.

"Ascultaţi, există un război aici. Şi un război este o chestiune de state, nu este o chestiune de companii. Noi am fost întotdeauna foarte clari, cu fiecare ecosistem industrial şi companii în parte. Ne vom ocupa de ceea ce trebuie să ne ocupăm, dar un război este o chestiune de stat - nimic altceva", a spus el.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.