Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarul european Thierry Breton: Deturnarea avionului Ryanair de către Belarus este un act de 'piraterie de stat'

REUTERS
Thierry Breton

Deturnarea unui zbor Ryanair de către Belarus, săptămâna trecută, este un act de ”piraterie de stat”, denunţă comisarul european Thierry Breton, după ce s-a întâlnit cu unii dintre pasagerii avionului în Lituania, relatează AFP.

”Este un incident inacceptabil. A avut loc o deturnare nu doar a unui avion UE cu pasageri europeni, ci o deturnare a valorilor europene, iar noi nu vom tolera acest lucru”, a declarat AFP comisarul european însărcinat cu Piaţa Internă.

Un avion Beoing al companiei iralndeze low-cost Ryaniar a fost obligat să aterizeze duminica cealaltă la Minsk, iar jurnalistul disident Roman Protasevici şi partenera sa rusoiacă Sofia Sapega, care se aflau la bord, au fost arestaţi de către autorităţile din Belarus, provocând un val de condamnări în lume, scrie Agerpres.ro.

UE a fost ”atacată prin acest act de piraterie de stat. Nu vom lăsa acest lucru nepedepsit”, a subliniat Thierry Breton.

Uniunea lucrează la elaborarea unor sancţiuni economice suplimentare vizând Belarusul, a anunţat el.

Svetlana Tihanovskaia, o reprezentantă a opoziţiei belaruse în exil, în Lituania, a discutat luni, într-o vizită în Estonia despre eventuale sancţiuni economice UE cu preşedinta estonă Kersti Kaljulaid.

Preşedintele belarus Alekandr ”Lukaşenko a condus Belarusul pe calea autodistrugerii, prin setea sa de putere şi de glorie personală”, a denunţat ea într-o conferinţă de presă comună cu Kersti Kaljulaid.

”Regimul său constituie de-acum o ameninţare la adresa securităţii regionale şi europene”, a insistat ea.

Svetlana Tihanovskaia şi Kersti Kaljulaid erau amândouă îmbrăcate în alb, într-un decor cu flori albe şi roşii, colorile fostului steag belarus, folosit în prezent de opoziţia belarusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.