Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarul financiar al UE, Valdis Dombrovskis, se va ocupa de reglementarea monedelor digitale

wikipedia
Valdis Dombrovskis

Comisarul pentru stabilitate financiară a Uniunii Europene Valdis Dombrovskis s-a angajat, în cazul în care va fi numit din nou, să propună noi reguli pentru reglementarea monedelor virtuale, cum ar fi Libra, moneda pe care Facebook intenționează să o lanseze, transmite Reuters, anunță MEDIAFAX.

Citește și: FBI intervine direct în cazul Caracal! Doi agenți l-au ‘luat tare’ pe Gheorghe Dincă

Valdis Dombrovskis s-a dovedit reticent în privinţa controlului monedelor digitale și a făcut modificări sistemice pentru a face față spălării banilor în cei cinci ani în care lucrat în calitate de comisar.

Cu toate acestea, Franța și Germania au spus că Libra, care s-ar putea dovedi mult mai puternică decât bitcoin, ar putea limita suveranitatea lor monetară.

„Europa are nevoie de o abordare comună asupra acestor active, cum ar fi Libra. Intenționez să propun o nouă legislație în acest sens”, a declarat Valdis Dombrovskis parlamentarilor din UE, în cadrul audierii sale.

El a spus că, în reglementarea monedelor virtuale, UE ar trebui să abordeze „concurența neloială, securitatea cibernetică și amenințările la stabilitatea financiară”.

În prezent, UE nu are reglementări specifice privind criptomonedele, care, până la lansarea monedei Libra în iunie, au fost considerate o problemă marginală de către majoritatea factorilor de decizie, deoarece doar o mică parte din bitcoins sau alte monede digitale sunt transformate în euro.

Citește și: Dezvăluire scandaloasă. Copilul din România, închiriat unui neamț, pentru a fi abuzat sexual

Dombrovskis a declarat că proiectul Libra, deși nu este încă operațional, poate prezenta riscuri pentru stabilitatea financiară din cauza mărimii sale, deoarece milioanele de utilizatori Facebook din Europa ar putea folosi noua monedă digitală.

El a spus că noile reguli ar trebui să se concentreze pe apărarea stabilității financiare, protejarea consumatorilor și abordarea riscurilor de spălare a banilor folosind cripto-active, care pot trece frontierele cu ușurință.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.