Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia de etică, decizie privind plagiatul de care e acuzat Gabriel Oprea - DOCUMENT

universitate

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti (UB) a examinat suspiciunea de plagiat în cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne şi premier interimar, în urma unor dovezi apărute în presă. Suspiciunea de plagiat în acest caz nu se confirma, a decis Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii.

Într-un comunicat de presă, Consiliul menționează că este singurul organism abilitat sa solutioneze acest tip de sesizari in cazul persoanelor care ocupa functii de demnitate publica.

Citește și: Gabriel Oprea, reacţie la acuzaţiile de plagiat

”Hotărâre Consiliul Naţional de Etică: „Suspiciunile de plagiat în cazul tezei de doctorat elaborate de domnul prof. univ. dr. Gabriel Oprea nu se confirmă
În urma sesizării având ca obiect teza de doctorat elaborată de domnul prof. univ. dr. Gabriel Oprea, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, singurul organism abilitat pentru soluţionarea acestui tip de sesizări la nivel naţional, în cazul persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică, a finalizat procedurile de analiză în acest caz, adoptând  Hotărârea nr. 2165/8.07.2015 prin care constată că nu se confirmă suspiciunea de plagiat.
În procesul de soluţionare a acestei speţe, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării a apelat la specialişti recunoscuţi şi de prestigiu în domeniul juridic.
Menţionăm că prezentul comunicat a fost elaborat având în vedere Hotărârea CNE nr. 2165/8.07.2015”, se arată în comunicat.

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.