Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia de la Veneția a decis! Interzicerea literei Z și a panglicii Sfântului Gheorghe, în Republica Moldova, este legitimă

jurnal.md
panglica sfantului gheorghe

Experții juridici și constituționali ai Comisiei de la Veneția s-au expus și au decis că simbolurile invaziei ruse în Ucraina, inclusiv litera Z și panglica Sfântului Gheorghe, respectă cerințele de legalitate, legitimitate și proporționalitate.

Decizia de interzicere a simbolurilor invaziei ruse a fost adoptată de către Parlament pe 14 aprilie, transmite replicamedia.md.

„Comisia de la Veneția „consideră că este plauzibil” să se argumenteze că există o nevoie socială urgentă de a impune o astfel de restricție a libertății de exprimare și că afișarea unor astfel de simboluri folosite de armata rusă în actuala agresiune împotriva Ucrainei ar putea aduce un pericol real și imediat de dezordine și o amenințare la adresa securității naționale și a drepturilor altora, inclusiv a refugiaților ucraineni din țară.

De asemenea, experții Comisiei de la Veneția au ajuns la concluzia că adoptarea rapidă a acestei interdicții - trecută prin Parlament în decurs de o săptămână - a fost justificată de urgența problemei din cauza agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Comisia de la Veneția găsește justificate și reglementările prin care Chișinăul a impus restricții în audio-vizual pentru preluarea unor programe rusești de propagandă.

Legea nr. 143 urmărește să protejeze securitatea informațională în țară prin impunerea furnizorilor de servicii media și a distribuitorilor de condiții privind originea geografică a programelor audiovizuale și prin interzicerea difuzării de programe audiovizuale care constituie „discursuri care incită la ură, dezinformare, propagandă a agresiunii militare, conținut extremist, conținut de natură teroristă sau care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.