Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader și Florin Iordache au plecat din țară: E ședință cu Comisia de la Veneția, acolo unde va discuta și despre modificarea legilor justiției

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept, mai cunoscută sub numele Comisia de la Veneţia (organ consultativ al Consiliului Europei, alcătuit din experţi independenţi în domeniul dreptului constituţional), se reuneşte în sesiune plenară începând de vineri, unul dintre punctele de pe agendă fiind modificarea legilor justiţiei din România, relevă site-ul instituţiei, scrie agerpres.ro.

''Comisia este invitată să aibă un schimb de opinii cu domnul Florin Iordache, preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru amendarea legilor justiţiei, şi cu reprezentanţi ai Preşedintelui şi ai Ministerului Justiţiei, şi va fi informată în legătură cu activitatea privind proiectul de aviz asupra proiectului de lege referitor la puterea judecătorească din România'', indică agenda sesiunii plenare a Comisiei de la Veneţia, care se va desfăşura în zilele de 22 şi 23 iunie, la Strasbourg. Tudorel Toader, mininstrul Justiției, e și el acolo pentru că e membru al Comisiei.

Citește și: Monica Macovei, lovitură neașteptată pentru Kovesi! Declarații tranșante ale fostului ministru al Justiției

Raportorii vor putea prezenta un memorandum asupra situaţiei în urma vizitei lor în România din 11-12 iunie 2018. Comisia de la Veneţia ar putea fi invitată să autorizeze raportorii să emită un aviz preliminar pe baza discuţiilor, adaugă sursa citată.

Membrii Comisiei de la Veneţia au efectuat în 11-12 iunie o vizită în România, ocazie cu care au avut un schimb de opinii în legătură cu cele trei proiecte de modificare a legilor justiţiei.

Citește și: Interesant! Cine se află în cărți pentru „Ferma Vedetelor 4”

Experţii internaţionali s-au întâlnit cu preşedintele României şi au avut întrevederi la Ministerul Justiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Parchetul General, Direcţia Naţională Anticorupţie, Consiliul Superior al Magistraturii. Totodată, au purtat discuţii cu reprezentanţi ai Parlamentului, inclusiv ai Comisiei parlamentare speciale pentru amendarea legilor justiţiei.

Atât Preşedintele, cât şi Comitetul de Monitorizare al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au solicitat opinia Comisiei de la Veneţia cu privire la cele trei proiecte de modificare a legii referitoare la organizarea judiciară, a legii privind Consiliul Superior al Magistraturii şi a legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Citește și: Dezastru pentru Telekom! Ce se va întâmpla cu datele a mii de clienți .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.