Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia de la Veneţia vine la Bucureşti. Întâlniri fierbinţi cu Iohannis şi Tudorel Toader

ciocanel judecator

O delegație a Comisiei de la Veneția urmează să ajungă, luni, la București pentru a face o analiză a Legilor Justiției. Delegația va avea o serie de întâlniri atât cu președintele Iohannis, cât și cu ministrul Justiției, dar și cu reprezentanții comisiei parlamentare pentru Legile Justiției, scrie Mediafax.

"O delegație a Comisiei de la Veneția va efectua o vizită în România pentru a discuta despre trei proiecte de lege care vor revizui legile privind organizarea judiciară, Consiliul Superior al Magistraturii și statutul judecătorilor și procurorilor. Delegația va avea întrevederi cu președintele României, Ministerul Justiției, Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Constituțională, Biroul Procurorului General și Direcția Națională de Anticorupție, Consiliul Superior al Magistraturii, reprezentanți ai Parlamentului, inclusiv Consiliul Parlamentar Special pentru modificarea legilor justiției, asociații de judecători și procurori, precum și cu organizații ale societății civile", se arată pe site-ul Comisiei de la Veneția.

Sursa citată precizează că atât președintele României cât și Romaniri cât și Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au cerut opinia Comisiei de la Veneția privind cele trei proiecte de lege.

Tudorel Toader a afirmat, vineri, la Arad, că se va întâlni cu delegația Comisiei de la Veneția.

“Eu fac parte din Comisia de la Veneția din mai 2004, tocmai am intrat în al doilea mandat, din mai 2018. Dar voi discuta nu în calitate de membru al comisiei, ci în calitate de ministru al Justiției. Luni, la ora 08.00, vom avea prima întrevedere la Ministerul Justiției. Vizita este coordonată de către Ministerul Afacerilor Externe. Dânșii vor avea întrevederi cu multe autorități implicate din sistemul judiciar. Vom discuta despre subiectele actuale: Legile justiției, coduri penale modificate, eventuale alte întrebări ale dânșilor. Dar, repet, eu voi fi acolo, eu voi coordona din partea Ministerului Justiției dezbaterile, dar în calitate de ministru al Justiției, nu de membru al comisiei”, a declarat Tudorel Toader.

Comisia de la Veneţia a anunțat, la începutul lunii mai, că a înregistrat solicitarea adresată de preşedintele Klaus Iohannis prin care şeful statului cere un punct de vedere forului european pe marginea pachetului Legilor Justiţiei adoptate de Parlamentul României.

Totodată, pe 26 aprilie, Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a aprobat, solicitarea PNL, sesizarea Comisiei de la Veneţia pentru exprimarea unui punct de vedere cu privire la modificările Legilor Justiţiei propuse de PSD şi ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.