Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 30,7 milioane euro pentru transportatorii aerieni afectaţi de pandemie

Agerpres.ro
comisia europeana

Comisia Europeană (CE) a anunţat vineri că a constatat că o schemă bulgară de 30,7 milioane de euro pentru a-i sprijini pe transportatorii aerieni afectaţi de pandemia de coronavirus este în conformitate cu Cadrul temporar de ajutor de stat.

Schema constă în două tipuri de sprijin. În cadrul ambelor, sprijinul va lua forma unor granturi directe.

Primul oferă suport pentru costurile fixe neacoperite pentru transportatorii aerieni care au suferit o scădere a cifrei de afaceri între martie 2020 şi decembrie 2021 de cel puţin 30%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019.

Al doilea tip de sprijin constă în sume limitate de ajutor pentru companii care au suferit o scădere a cifrei de afaceri în 2020 mai mică de 30% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019.

Schema va fi deschisă transportatorilor aerieni de toate dimensiunile care deţin o licenţă de operare bulgară. Obiectivul schemei este de a răspunde nevoilor de lichiditate ale acestor companii şi de a le ajuta să-şi continue activităţile în timpul şi după pandemie, potrivit Agerpres.ro.

Comisia a constatat că schema bulgară este în conformitate cu condiţiile stabilite în Cadrul Temporar. În special, ajutorul nu va depăşi 12 milioane de euro per beneficiar în cadrul primului tip de sprijin; şi 2,3 milioane de euro per beneficiar în cadrul celui de-al doilea tip de sprijin.

În cadrul ambelor, sprijinul va fi acordat până la 30 iunie 2022. Comisia a concluzionat că schema este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru. Pe această bază, Comisia a declarat că a aprobat schema în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.