Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor pentru România

romania-insider.com
romania ue comisia europeana

Comisia Europeană a aprobat miercuri schema României de 7,4 milioane de euro (aproximativ 35,7 milioane de lei) pentru sprijinirea companiilor active în sectorul creşterii bovinelor, afectate de pandemia de coronavirus (Covid-19).

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul partidelor la alegerile locale

Potrivit unui comunicat al Executivului comunitar, schema a fost aprobată în conformitate cu Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor. Conform schemei, sprijinul public va fi furnizat sub formă de subvenţii directe.

Obiectivul schemei îl reprezintă ajutarea companiilor active în sectorul creşterii bovinelor în vederea rezolvării necesităţilor lor de lichiditate şi continuării activităţilor lor, pentru a asigura în final produsele alimentare şi materiile prime furajere necesare pentru industria alimentară şi pentru menţinerea locurilor de muncă.

De această schemă ar urma să beneficieze peste 1.000 de companii active în sectorul creşterii bovinelor.

Comisia Europeană apreciază că schema României este în conformitate cu condiţiile din Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor, subvenţiile nu depăşesc 100.000 de euro per beneficiar, fiind furnizate prin Cadrul temporar pentru companii care desfăşoară activităţi în producţia primară de produse agricole, iar sprijinul poate fi acordat până la 31 decembrie 2020.

Comisia Europeană a ajuns la concluzia că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia perturbările grave din economia unui stat membre, în linie cu Articolul 107(3)(b) TFEU şi condiţiile din Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor. Pe această bază, Executivul comunitar aprobă măsura conform reglementărilor UE privind ajutorul de stat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.