Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a aprobat planul de recuperare post-COVID-19 şi de transformare a economiei pentru a deveni mai ecologică a Estoniei

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia Europeană a aprobat marţi planul de recuperare post-COVID-19 şi de transformare a economiei pentru a deveni mai ecologică şi mai digitalizată în următorii ani pentru Estonia în valoare de 969,3 milioane de euro, informează Reuters, citat de agerpres.

Conform schemei, Estonia va obţine de la UE 969,3 milioane de euro în granturi până în 2026. Comisia a declarat că 42% din
suma totală ar urma să fie cheltuită pentru măsuri de reducere a emisiilor de CO2 şi 22% în pregătirea ţării pentru era digitală.

Planul, cu aprobarea Comisiei, va merge acum la miniştrii de finanţe din UE şi odată ce îşi dau acordul, Estonia va obţine 126 milioane de euro în prefinanţare pentru proiectele prevăzute în cadrul planului.

Finanţarea face parte dintr-o iniţiativă în cadrul căreia toate cele 27 de ţări ale blocului urmează să obţină bani dintr-un sistem de redresare al UE în valoare de 800 miliarde de euro (943 miliarde dolari).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.