Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a cerut Italiei să reducă cheltuielile cu 4,5 miliarde de euro

europarl.eu
Comisia europeana UE

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a cerut premierului italian Giuseppe Conte, într-o întâlnire avută înainte de summitul G20 din Argentina, să reducă ţinta de deficit burgetar de anul viitor la 1,95% din PIB, de la 2,4%, a relatat duminică publicaţia la Republica, transmite Bloomberg, conform news.ro

Juncker i-a spus premierului Conte că guvernul ar trebui să reducă cheltuielile cu circa 4,5 miliarde de euro, pentru ca Italia să evite eventuale sancţiuni, a scris la Repubblica, fără să menţioneze sursa informaţiilor.

Italia ar trebui să se concentreze şi pe reducerea cheltuielilor suplimentare legate de reforma pensiilor.

Comisia Europeană a refuzat să comenteze articolul publicat de la Repubblica.

”Preşedintele Juncker şi premierul Conte au avut încă o întâlnire bună la Buenos Aires. Vom continua să lucrăm pentru a găsi o soluţie”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Parlamentarii italieni încă iau în considerare diverse amendamente pentru proiectul de buget, dezbaterile în plenul camerei inferioare a Parlamentului fiind aşteptate să aibă loc miercuri, a relatat duminică agenţia de presă Ansa.

În timpul summitului din Argentina, Conte s-a declatat optimist că guvernul pe care îl conduce va ajunge la un acord cu Comisia în disputa legată de cheltuielile menite să respecte promisiunile electorale. Conte a spus că cele două părţi studiază mai multe opţiuni pentru un posibil acord.

La revenirea la Roma, Conte va trebui să îi informeze pe vicepremierii săi, Matteo Salvini şi  Luigi Di Maio, despre discuţiile cu Juncker.

Ambii vicepremieri au indicat recent să sunt dispui să reducă ţinta de deficit de 2,4% din PIB, dar au insistat că programele lor vor fi puse în aplicare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.