Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a cerut UEFA ca meritul sportiv să prevaleze în faţa altor viziuni care urmăresc doar 'beneficiul unei elite'

Agerpres.ro
comisia europeana

Comisia Europeană a cerut miercuri Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), la congresul său de la Viena, ca meritul sportiv să prevaleze în faţa altor viziuni care urmăresc doar "beneficiul unei elite", într-o aparentă critică voalată la adresa "Super Ligii", informează agenţia EFE, citat de Agerpres.

"Fotbalul european trebuie să rămână deschis, trebuie să se bazeze pe meritul sportiv şi să servească interesele întregii societăţi, nu doar în beneficiul unei elite", a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, într-un mesaj adresat congresului UEFA.

"Succesul comercial al cluburilor de elită trebuie să sprijine alte categorii de cluburi care nu au atâtea beneficii", a adăugat Schinas, care susţine un model deschis, bazat pe merit.

Politicianul elen a afirmat că deschiderea, incluziunea şi solidaritatea în fotbalul european reflectă valorile esenţiale ale societăţii de pe continent.

Deşi fără să-l numească, Schinas a dat de înţeles că criticile se îndreaptă înspre proiectul "Super Ligii", o competiţie închisă în care, în principiu, urmau să participe 12 din cele mai bune cluburi europene din Anglia, Spania şi Italia.

Vicepreşedintele Comisiei Europene a ţinut, totodată, să mulţumească UEFA şi FIFA pentru sancţiunile adoptate împotriva fotbalului din Rusia, ca urmare a invaziei din Ucraina, apreciind astfel dovada "forţei şi valorilor noastre comune".

FIFA şi UEFA au decis pe 28 februarie să suspende din toate competiţiile internaţionale cluburile şi echipele naţionale ruse, inclusiv din barajul pentru CM din 2022.

De asemenea, UEFA a schimbat locul finalei Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg la Paris şi a pus punct colaborării cu Gazprom, compania energetică rusă sponsor în toate competiţiile europene din 2012.

Totodată, Schinas a felicitat UEFA pentru adoptarea reformei Ligii Campionilor, apreciind că aceasta a fost "rezultatul unui proces de consultare largă".

Liga Campionilor va începe din sezonul 2024-2025 cu un minicampionat cu opt etape cu 36 de echipe, în locul celor 32 de echipe care dispută astăzi faza grupelor care are şase etape, a decis marţi UEFA, o reformă controversată ce ar trebui să propună mai multe meciuri difuzorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.