Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a pornit un sondaj online: Fermierii sunt chemați să se exprime privind simplificarea procedurilor administrative

Inquam Photos / Virgil Simonescu
protest fermieri

După cum a anunţat în propunerile sale privind reducerea sarcinii administrative care apasă pe umerii fermierilor, Comisia Europeană lansează, joi, un sondaj online pentru a colecta direct opiniile fermierilor din UE.

Sondajul este deschis din 7 martie până pe 8 aprilie. Întrebările sunt scurte şi disponibile în toate limbile UE, mai arată comunicatul de presă al Executivului european.

Chestionarul urmăreşte obţinerea unui feedback valoros pentru a înţelege principalele motive de îngrijorare ale fermierilor

În plus, sondajul va contribui la identificarea surselor care stau la baza complexităţii şi a sarcinii administrative şi care rezultă din normele politicii agricole comune (PAC), precum şi din alte norme referitoare la alimente şi la agricultură, atât în ceea ce priveşte aplicarea acestora la nivel naţional, cât şi obligaţiile de înregistrare şi de raportare legate de acestea.

Rezultatele preliminare vor fi prezentate până la mijlocul lunii aprilie, mai spune sursa citată.

Acest sondaj va oferi deja până la începutul verii o imagine mai clară a principalelor obstacole administrative cu care se confruntă fermierii, astfel cum sunt percepute de aceştia.

Rezultatele sondajului vor fi incluse într-o analiză mai detaliată care urmează să fie publicată în toamna anului 2024 şi al cărei scop este să clarifice sursele de complexitate pentru fermieri, indiferent dacă acestea sunt la nivelul UE, la nivel naţional sau ca urmare a PAC şi a altor cerinţe şi politici.

Mai multe informaţii precum şi sondajul sunt disponibile AICI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.