Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a propus interzicerea aromelor folosite în ţigările electronice pentru a frâna vapingul

newsroom.ucla.edu
tigari electronice vaping

Comisia Europeană a propus, miercuri, interzicerea comercializării de produse aromatizate pentru vaping în cele 27 de ţări din Uniunea Europeană pentru a stopa această practică întâlnită în special în rândul tinerilor, informează AFP.

Se doreşte introducerea unei legislaţii mai stricte pentru a descuraja fumatul, inclusiv utilizarea ţigărilor electronice.

"Nouă din zece cancere pulmonare sunt cauzate de tutun; dorim să facem fumatul cât mai neatractiv pentru a proteja sănătatea cetăţenilor noştri şi a salva vieţi", a justificat într-un comunicat de presă comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides.

"Pentru a realiza acest lucru este esenţial să luăm măsuri mai energice pentru reducerea consumului de tutun (...) şi să ţinem pasul cu tendinţele pentru a face faţă fluxului neobosit de noi produse care apar pe piaţă - ceea ce este deosebit de important pentru protejarea tinerilor", a adăugat ea.

Propunerea urmează să fie analizată de Consiliul Uniunii Europene (organismul care reprezintă cele 27 de state membre) şi de Parlamentul European, potrivit Agerpres.ro.

Comercializarea "produselor din tutun" a făcut obiectul unei directive europene în 2014 de stabilire a cadrului legislativ pe teritoriul Uniunii Europene. Tendinţele observate însă pe această piaţă autorizează Comisia să modifice acest cadru.

Miercuri, executivul european a subliniat în special faptul că volumul vânzărilor de "produse din tutun încălzit" a crescut cu 10% sau mai mult în cel puţin cinci ţări din Uniunea Europeană - minimul necesar pentru înăsprirea legislaţiei.

Potrivit Comisiei, vânzarea acestui tip de produse a explodat în mai multe state membre între anii 2018 şi 2020, cum ar fi în Franţa (+406%), Portugalia (180%) şi Ţările de Jos (153%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.