Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a solicitat României să transpună Directiva privind mărcile, în urma scrisorilor de punere în întârziere trimise în martie

Comisia Europeana

Comisia a decis joi să trimită avize motivate Bulgariei, Ciprului, Franței, Greciei, Letoniei, României și Sloveniei, solicitându-le să ia măsurile necesare pentru a transpune integral Directiva privind mărcile, în urma scrisorilor de punere în întârziere trimise în martie, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Noi declarații făcute de Dan Barna! ‘ Am votat pentru claritate şi rezolvarea crizei’

Directiva constituie un pas important în modernizarea și armonizarea în continuare a legislației UE privind mărcile. Aceasta aduce o serie de modificări semnificative, inclusiv o definiție revizuită a mărcii adaptată la era digitală, noi motive care exclud înregistrarea mărcilor, noi norme privind mărfurile contrafăcute în tranzit, precum și noi dispoziții de armonizare a procedurilor privind mărcile în toate statele membre ale UE. Statele membre au fost obligate să transpună directiva în legislația națională până la 14 ianuarie 2019. Statele membre în cauză nu au notificat Comisiei sau nu au transpus integral măsurile de transpunere a directivei. Aceste state au acum la dispoziție două luni pentru a lua măsurile necesare pentru a se conforma avizului motivat. În lipsa unui răspuns satisfăcător, Comisia Europeană poate decide să trimită aceste state în fața Curții de Justiție a UE.

Citește și: Victor Ponta își ‘toarnă’ foștii colegi din PSD: ‘Am sute de mesaje în telefon’

Principalele decizii adoptate de Comisia Europeană în octombrie, grupate pe domenii de politică, includ 64 de scrisori de notificare a întârzierii în îndeplinirea obligațiilor, 39 avize motivate și 2 cazuri de trimitere în fața Curții de Justiție a UE. Totodată, Comisia închide 120 de cazuri în care diferendele cu statele membre în cauză au fost soluționate fără a fi necesară continuarea procedurii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.