Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a trimis o SCRISOARE SECRETĂ Guvernului: Se anunță o CRIZĂ pe piața RCA

facebook.com
asigurari insurance

UNTRR solicită intervenția urgentă a Guvernului și Parlamentului pentru ca legislația RCA să nu fie modificată, dar și pentru desecretizarea scrisorii primite de la Comisia Europeană în data de 19 iulie, de punere în întârziere cu privire la normele referitoare la asigurarea RCA.

„Este surprinzător faptul că o adresă cu un impact real pentru 6 milioane de consumatori din România, cumpărători de asigurări RCA, este ținută la secret de către autoritățile române. Și mai surprinzător este faptul că deși actuala conducere ASF a restabilit ordinea în piața RCA prin promovarea actualei legislații, urmare a unei scrisori misterioase (confidențiale) a Comisiei Europene, aceeași conducere propune modificări ce pot determina reintrarea în criză a pieței RCA”, susțin, într-un comunicat, Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Citește și: Un jucător al echipei Manchester City i-a dedicat golul din meciul cu Tottenham patronului echipei Leicester

UNTRR se opune ferm modificării Legii 132/2017 în sensul eliminării tarifului de referință cât și a eliminării limitei de 25% a cheltuielilor administrative și de vânzare ale poliței de asigurare, incluse în tariful de primă, precizează comunicatul.

La data de 6 august, ASF a anunțat constituirea unui grup de lucru pentru analiza noii legislații RCA. La acel moment autoritatea vorbea de o informare oficială, din data de 23.07.2018, a Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, referitoare la deschiderea procedurii de infringement privind modalitatea de transpunere în legislația națională a anumitor dispoziții conținute în Directiva Solvabilitate II și în Directiva privind asigurarea auto, cu scopul de a asigura convergența legislației naționale cu directivele europene în materie.

Consiliul ASF a aprobat în data de 25.07.2018 înființarea Grupului de lucru RCA în vederea analizării aspectelor menționate, a identificării măsurilor ce se impun în urma analizei și a formulării de propuneri în vederea modificării legislației RCA. Surse apropiate au declarat pntru MEDIAFAX că o decizie în privința modificării RCA nu a fost luată în respectiva comisie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.