Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană ameninţă cu sancţiuni ţările care nu primesc refugiaţi

Comisia Europeana

Comisia Europeană a ameninţat joi cu sancţiuni statele membre ale Uniunii Europene care nu primesc refugiaţi, informează AFP. "Executivul european nu va ezita să lanseze proceduri de infringement (încălcare a obligaţiilor) împotriva ţărilor care refuză să primească solicitanţi de azil din Italia şi Grecia", a declarat presei comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie Dimitris Avramopoulos. AFP observă că acesta a insistat până acum asupra preferinţei sale pentru dialog ca să convingă membrii UE.

Vicepreşedintele CE, Frans Timmermans a insistat: "Este de datoria noastră să putem spune clar migranţilor, partenerilor noştri din terţe ţări şi concetăţenilor noştri că dacă sunt persoane care au nevoie de ajutor, le vom ajuta, dacă nu, acestea trebuie să se întoarcă de unde au venit". În prezent, trebuie strămutaţi din Grecia şi Italia circa 13.500 de solicitanţi de azil, iar ţările UE au promis în septembrie 2015 că vor primi până la 160.000 de azilanţi în următorii doi ani, reaminteşte AFP, conform Agerpres.

Comisia Europeană şi-a exprimat regretul că Ungaria, Austria şi Polonia "refuză în continuare să participe la program", în timp ce Bulgaria, Cehia, Croaţia şi Slovacia "participă doar într-o măsură foarte limitată". Comisia a cerut accelerarea acordurilor de readmisie cu Nigeria, Tunisia şi Iordania şi deschiderea unui dialog cu Marocul şi Algeria. Centrele unde sunt reţinuţi migranţii nu trebuie considerate "ceva asemănător cu lagărele de concentrare, ceea ce ar fi foarte departe de principiile noastre", a declarat Avramopoulos. În ceea ce priveşte posibilitatea de înfiinţare a unor tabere pentru migranţi în Africa, unde Uniunea Europeană să trieze refugiaţii şi migranţii economici, comisarul european a afirmat că "încă nu am ajuns în acest stadiu".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.