Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană, ameninţări fără precedent: Va întrerupe finanţările Oxfam în urma unui scandal sexual în Haiti

comisia europeana

Comisia Europeană (CE) i-a somat luni pe conducătorii Oxfam ”să facă întru totul lumină” asupra implicării unor membri ai ONG-ului într-un scandal sexual în Haiti şi a ameninţat cu întreruperea finanţărilor, scrie AFP. ”Suntem pregătiţi să încetăm finanţările către organizaţii care nu respectă regulile de etică”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a CE, însărcinată cu finanţări importante acordate de Uniunea Europeană (UE) cu titlul de ajutor umanitar.

Oxfam, din Regatul Unit, a beneficiat de finanţări europene în valoare de 1,7 milioane de euro în 2011, data faptelor reproşate, a precizat purtătoarea de cuvânt. ”Aşteptăm ca organizaţia să facă de urgenţă, întru totul, lumină, în deplină transparenţă” asupra acestui caz, a avertizat ea.

Reprezentanţi ai ONG-ului sunt acuzaţi că au angajat tinere prostituate în Haiti, în 2011, în cursul unei misiuni de după cutremurul care a devastat ţara în 2010. ”Comisia Europeană aşteaptă de la partenerii săi să respecte regulile etice şi dă dovadă faţă de o toleranţă zero faţă de acuzaţiile de abuzuri comise de de organizaţii care beneficiază de finanţările sale”, a declarat purtătoare de cuvânt.

Oxfam, o confederaţie de organizaţii umanitare cu sediul în Marea Britanie, a dat asigurări că a lansat imediat, în 2011, o anchetă internă. Patru angajaţi au fost daţi afară, iar alţi trei au demisionat înainte de încheierea anchetei, a dat asigurări Oxfam. Comisia a anunţat că a primit un raport de la Oxfam în august 2011.

În acest raport se menţionau ”comportamente sexuale neadecvate, fapte de intimidare, de hărţuire şi de intimidare a personalului”. Însă el evoca doar ”abuzuri vizând beneficiarii” ONG-ului şi nu ”potenţiale infracţiuni sexuale implicând minori”, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.