Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană, apel disperat către România: De ce nu faceți la fel

Comisia Europeana

Vicepreședintele pentru investiții al Comisiei Europene, Jyrki Katainen, a declarat, la Bruxelles, că România nu a avansat proiecte private sau în parteneriat public-privat care să fie finanțate prin Fondul European pentru Investiții Strategice, însă executivul comunitar s-a oferit să acorde sprijin Guvernului de la București pentru promovarea și utilizarea Planului Juncker, scrie HotNews.

El a criticat și băncile din România pentru lipsa de interes față de creditarea întreprinderilor mici și mijlocii, prin Planul Juncker.

Dan Condrea a trucat sistemul de achiziții publice. Cu cine era complice și ce metodă folosea

Finlandezul Jyrki Katainen a participat la Forumul Economic European de la Bruxelles, organizat de Comisia Europeană, unde a dat băncile din România ca exemplu negativ pentru faptul că nu sunt dornice să semneze acorduri cu Fondul European de Investiții (FEI), pentru a acorda întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) credite cu garanții europene, cu dobânzi mai reduse și condiții mai avantajoase, în cadrul Planului Juncker.

"Uitați-vă la Bulgaria, în comparație cu România. În Bulgaria, trei bănci au semnat deja acorduri de finanțare prind Fondul European de Investiții Strategice, pentru IMM-uri. Din anumite motive, nu s-a întâmplat același lucru în România, nu știu exact de ce. Membrii cabinetului meu au contactat deja bănci din România: ‘Uitați-vă ce fac băncile din țările vecine, de ce nu faceți la fel?’. Deci sunt motive care țin de factorul uman aici", a declarat Katainen, într-o conferință de presă în marja forumului economic de joi de la Bruxelles.

Potrivit HotNews, în legătură cu ceea ce a reclamat la adresa băncilor din România, vicepreședintele Comisiei Europene a criticat "lipsa de interes a băncilor" pentru componenta IMM din Planul Juncker.

"Cred că singura problemă este lipsa de interes din partea băncilor. Ca mesaj către băncile din România aș vrea să le transmit să se uite la oportunitățile pe care Fondul European de Investiții Strategice le poate oferi. Pentru că bănci din țările vecine deja le folosesc. Și este cea mai rapidă cale de a stimula economia României, pentru că IMM-urile iau decizii foarte rapide când vor să facă investiții, atunci când sunt finanțate", a declarat, Jyrki Katainen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.