Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană APROBĂ fuziunea Oltchim, cea mai mare din Europa de Est din acest an

Oltchim2

Directoratul General pentru Concurență din cadrul Comisiei Europene a emis recent Scrisoarea de Confort privind procedura de vânzare a activelor Oltchim SA de către Chimcomplex Borzești, informează un comunicat.

Documentul, așteptat de 6 luni, confirmă că termenii și condițiile care stau la baza actualului proces de vânzare nu indică o posibilă continuitate economică între Oltchim SA și cumpărătorii activelor, Chimcomplex Borzești, trimițând astfel un semnal de aprobare a tranzacției în mediului financiar european, arată comunicatul.

Citește și: Mega Image implicat într-un scandal bombă-Cum s-au comportat cu un angajat care și-a strivit piciorul la locul de muncă

În ultimele două luni s-au finalizat auditurile și rapoartele de Due Diligence făcute de PricewaterhouseCoopers și Jacobson Londra și au fost oferite potențialilor finanțatori, care în următoarele săptămâni vor face ofertele angajante.

“Încheierea cu succes a acestei tranzacții este de importanță capitală pentru relansarea industriei chimice din România, având ca obiectiv integrarea și dezvoltarea unui complex industrial ce va deveni unul dintre cei mai importanți jucători din industria chimică românească și din Europa de Sud Est.” spune Virgiliu Băncilă, președinte CA Chimcomplex.

Citește și: Proiect aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti! Câți bani vor primi vârstnicii cu pensie mai mică decât salariul minim pe economie

Băncilă spune că în Oltchim vor fi investiți 117 milioane de euro în primii 3 ani după achiziție și 450 milioane euro începând cu al patrulea an.

Dat fiind tipul de tranzacție (cea mai mare din Europa de Est din acest an), finalizarea finanțării acestei fuziuni este asistată de către senior advisorul Deloitte Londra. Reprezentanții Chimcomplex au avut săptămânile trecute o serie de întâlniri la Londra cu investitori cu experiență în domeniu și în astfel de tranzacții în zona Europei de Est, iar în curând întregul proces de finanțare va fi finalizat.

Citește și: Anunț important făcut de Sorina Pintea: Se construiește un nou Spital Regional în România-Când va fi finalizat

Chimcomplex Borzești a fost înființată de stat în 1954, iar în 2003, compania a fost privatizată iar grupul SCR, condus de antreprenorul Ștefan Vuza, a devenit acționar principal. Astăzi compania este listată pe segmentul alternativ al Bursei de Valori București.

Oltchim a fost înființat în 1966 sub denumirea de Combinatul Chimic Vâlcea, din 1990 funcționează sub formă de societate comercială pe acțiuni iar din 1997 devine companie publică prin listarea la Bursa de Valori București.

Citește și: Nu mai există nicio îndoială! El este lider absolut pe piața de telecomunicații-Vodafone și Telekom, ”în corzi” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.