Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană clasează o procedură de infringement împotriva României

Comisia Europeana

Comisia Europeană a clasat o procedură de infringement declanșată împotriva României pentru management defectuos în domeniul Păduri, care ar fi însemnat penalități de până la 200.000 euro în fiecare zi suportate din bugetul de stat, a anunțat luni Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), în urma unei informări venite din partea Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

"Când am preluat mandatul de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în noiembrie 2015, una din nenumăratele probleme pe care le-am găsit la Minister a fost și situația de pre-infringement în care se găsea România pe domeniul forestier, unde țara noastră primise un ultimatum de la Comisia Europeană. Clasarea acestei proceduri a fost o prioritate pentru noi", a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer.

Declanșarea infringementului ar fi însemnat penalități de până la 200.000 euro în fiecare zi, până când România s-ar fi conformat cu legislația europeană, iar costurile pentru plata amenzilor ar fi fost suportate din Bugetul de Stat.

"Împreună cu o echipă mică dar foarte dedicată, am depus eforturi extraordinare în acest an pentru a elabora și implementa un pachet de măsuri ample, care să pornească o reformă adevărată în felul în care gospodărim pădurile României, un capital cu valoare inestimabilă pentru noi toți. Munca, perseverența și competența au dat roade, și Comisia Europeană a apreciat pozitiv rezultatele noastre, închizând clauza de infringement împotriva României", a adăugat ministrul Cristiana Pașca Palmer.

Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană a informat MMAP, în data de 29 septembrie 2016, asupra deciziei Comisiei Europene de clasare a acestei proceduri de infringement, care viza neîndeplinirea obligațiilor ce revin statului român din Regulamentele europene de stabilire a obligațiilor care revin operatorilor care introduc pe piață lemn și produse de lemn, precum și cele referitoare la instituirea unui regim de licențe FLEGT pentru importurile de lemn în Comunitatea Europeană, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.