Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană dă date alarmante - Franța, Germania, Grecia și România sunt pe lista scurtă a țărilor greu lovite de secetă

Reddit
embargo UE Comisia Europeana

Vremea călduroasă și seceta prelungită au produs pagube importante în țările UE. Acestea se confruntă cu recolte care se usucă, cu scăderea producției de energie și cu secarea rezervelor de apă, în timp ce războiul din Ucraina determină o creștere a prețurilor la alimente și energie.

Aproape jumătate din teritoriul Uniunii Europene se află în prezent sub avertizare de secetă sau sub un nivel de „alertă" mai sever, ceea ce afectează agricultura, producția de energie și aprovizionarea cu apă, a confirmat Comisia Europeană, potrivit Sky News.

De la Franța, în vest, și până în România, în est, din Germania până în Grecia, o lipsă „extinsă și persistentă" de precipitații, combinată cu valurile de căldură, au provocat o secetă care se agravează.

Noile date ale Observatorului European al Secetei (EDO) arată că aproximativ 45% din teritoriul blocului comunitar se află în condiții de „avertizare", pe două dintre cele trei categorii de secetă. De asemenea, 15% din teritoriu a trecut în cea mai severă stare de „alertă", ceea ce înseamnă că plantele și culturile sunt grav afectate.

Cifrele arată puține îmbunătățiri față de perioada precedentă de 10 zile, în care 46% din terenuri se aflau la nivelul de „avertizare", cu solul uscat, și 13% în teritoriul de „alertă".

Previziunile de vreme uscată pentru multe țări în lunile august și septembrie „adaugă îngrijorare la situația deja foarte critică și, dacă se confirmă, vor exacerba gravitatea secetei și impactul asupra agriculturii, energiei și aprovizionării cu apă", a avertizat EDO în iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.