Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană dă DIRECTIVE NOI privind ridicarea restricțiilor de călătorie în UE

newslettereuropean.eu
romania ue comisia europeana

Recomandări de ultimă oră privind ridicarea restricțiilor de circulație impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Comisia a recomandat statelor membre ale spațiului Schengen și statelor asociate spațiului Schengen să elimine controalele la frontierele interne până la 15 iunie 2020 și să prelungească restricția temporară privind călătoriile neesențiale către UE până la 30 iunie, conform unui comunicat de presă, conform Mediafax.

Citește și: OFICIAL INS CONFIRMĂ previziunile lui Florin Cîțu: cu cât a SCĂZUT inflația în luna mai

„Având în vedere că situația în materie de sănătate din anumite țări terțe rămâne critică, Comisia nu propune în acest stadiu o ridicare generală a restricțiilor de călătorie. Restricțiile ar trebui eliminate pentru țările selectate de comun acord de statele membre, pe baza unui set de principii și criterii obiective – printre care se numără situația în materie de sănătate, capacitatea de a aplica măsuri de limitare a răspândirii virusului în timpul călătoriilor și criteriul reciprocității, ținând cont de date provenite din surse relevante, cum ar fi ECDC și OMS”, arată CE.

Pentru țările față de care se menține restricția, Comisia propune extinderea categoriilor de călători autorizați pentru a-i include, de exemplu, pe studenții străini. De asemenea, Comisia emite astăzi orientări destinate statelor membre pentru a se asigura că reluarea operațiunilor legate de vize în străinătate este coordonată în mod corespunzător cu eliminarea treptată a restricțiilor de călătorie.

„După eliminarea tuturor controalelor la frontierele interne în Uniune, propunem o abordare clară și flexibilă în vederea eliminării restricțiilor privind călătoriile către UE începând cu 1 iulie. Călătoriile internaționale sunt esențiale pentru turism și afaceri, precum și pentru reconectarea cu familia și prietenii. Deși va trebui să fim cu toții atenți în continuare, a venit timpul să facem pregătiri concrete pentru ridicarea restricțiilor față de țările a căror situație sanitară este similară cu cea a UE și pentru reluarea operațiunilor legate de vize”, a spus comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson.

Pentru a fi eficace, acțiunile la frontierele externe ale UE trebuie să fie coordonate și uniforme, consideră oficialii CE.

„Întrucât călătorii care intră în UE pot circula liber dintr-o țară în alta, este esențial ca statele membre să își coordoneze deciziile privind ridicarea restricțiilor de călătorie. Acesta este motivul pentru care statele membre ar trebui să convină asupra unei liste comune a țărilor din afara UE pentru care restricțiile de călătorie pot fi ridicate începând cu 1 iulie, care să fie revizuită periodic”, potrivit sursei menționate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.