Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană, descinderi în UE: inspecții inopinate în sectorul dispozitivelor medicale

Reddit
embargo UE Comisia Europeana

Comisia Europeană, descinderi în UE: inspecții inopinate în sectorul dispozitivelor medicale

Comisia Europeană efectuează inspecții neanunțate la sediul unei companii care activează în domeniul dispozitivelor medicale pentru aplicații cardiovasculare.

Comisia se teme că societatea inspectată ar fi încălcat normele antitrust ale UE care interzic abuzurile de poziție dominantă pe piață (articolul 102 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene).

Funcționarii Comisiei au fost însoțiți de omologii lor din cadrul autorității naționale de concurență din statul membru în care s-a desfășurat inspecția.

Inspecțiile neanunțate reprezintă o etapă preliminară de investigare a practicilor anticoncurențiale suspectate. Faptul că Comisia efectuează astfel de inspecții nu înseamnă că societatea în cauză este vinovată de comportament anticoncurențial și nici nu prejudiciază rezultatul investigației propriu-zise. Comisia respectă dreptul la apărare, în special dreptul întreprinderilor de a fi audiate în cadrul procedurilor antitrust, transmite instituția.

Nu există un termen legal pentru finalizarea anchetelor privind comportamentul anticoncurențial. Durata acestora depinde de o serie de factori, inclusiv de complexitatea fiecărui caz, de măsura în care întreprinderile în cauză cooperează cu Comisia și de exercitarea de către părți a drepturilor lor la apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.