Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană desemnează Solve For Tomorrow de la Samsung ca finalist la European Digital Skills Awards 2023

Agerpres.ro
comisia europeana

Solve for Tomorrow, programul de responsabilitate corporativă al Samsung Electronics România, se numără printre finaliştii de anul acesta în categoria Tineret din cadrul European Digital Skills Awards 2023, o competiţie organizată de Comisia Europeană, informează un comunicat al companiei.

European Digital Skills Awards 2023 recunoaşte şi promovează an de an proiecte şi iniţiative de impact într-o ţară europeană, care îi susţin pe europeni în dezvoltarea competenţelor digitale. De la abilităţi de bază până la formarea specialiştilor IT în tehnologii emergente precum inteligenţa artificială şi Big Data, există o comunitate activă de organizaţii, formatori şi profesori care îi ajută pe aceştia să se dezvolte în mediul digital. Scopul premiilor este de a evidenţia aceste bune practici şi de a ajuta pe toţi oamenii să înveţe unii de la alţii, potrivit Agerpres.

Anul acesta au fost înscrise 330 de aplicaţii din 10 ţări europene diferite, pentru toate cele 5 categorii ale competiţiei. Categoria "Empowering Youth in Digital", pentru care a aplicat şi Samsung Electronics România, premiază proiecte ce atrag publicul tânăr către profesii în domeniul TIC, iniţiative de alfabetizare media pentru publicul tânăr, cursuri despre tehnologii emergente pentru publicul tânăr, hackathoane, şi altele asemenea. Printre cele 7 proiecte finaliste ale categoriei se numără două proiecte cu impact în România, printre care şi Solve For Tomorrow.

"Este un privilegiu să fim selectaţi dintr-un număr atât de mare de aplicanţi, iar acest lucru ne onorează profund. Solve For Tomorrow, alături de întregul nostru portofoliu de proiecte dedicate Gen Z, reprezintă un exemplu de iniţiativă Samsung prin care contribuim la dezvoltarea şi susţinerea tinerilor din România - în cazul de faţă, înspre a dobândi aptitudini digitale mai bune, a avea acces la tehnologie de ultimă generaţie şi, cel mai important, a-şi pune în aplicare ideile creative pentru un viitor mai bun. (...)", a declarat Simona Panait, Head of Marketing Romania & Bulgaria, la Samsung Electronics România.

Solve for Tomorrow a fost recunoscut pentru faptul că le oferă participanţilor săi abilităţile şi cunoştinţele necesare pentru a aborda provocările emergente şi a produce inovaţii tangibile care să contribuie la îmbunătăţirea societăţii în cele două ţări înscrise anul acesta: Polonia şi România.

Printre criteriile de selecţie a finaliştilor se numără: impactul avut, scalabilitatea sau cât de sustenabil este proiectul în timp, replicabilitatea - în ce măsură poate fi replicat proiectul în diverse alte ţări, inovaţia sau originalitatea proiectului, vizibilitatea sa şi cât de bine au fost diseminate mesajele proiectului, claritatea prezentării şi accesibilitatea şi gradul de incluziune de care dă dovadă proiectul pentru participanţii săi.

În plus, de la înfiinţarea sa în Statele Unite în 2010, Solve for Tomorrow şi-a extins operaţiunile în 55 de ţări din întreaga lume. A echipat aproape 2,4 milioane de tineri cu abilităţi care depăşesc cu mult aspectele tehnice, inclusiv gândirea critică, gândirea creativă, abilităţile de comunicare şi colaborare, jucând un rol important în reducerea decalajului de competenţe pentru forţa de muncă viitoare.

Potrivit sursei citate, în România, competiţia naţională pentru tineret Solve For Tomorrow se află la a doua ediţie (2022/2023) şi are ca audienţă vizată elevii de liceu din întreaga ţară, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani. Aceştia fac parte din Generaţia Z - o generaţie definită de tehnologie, fluiditate, deschidere către schimbare şi noutate, autenticitate şi activism. Astfel, competiţia îşi propune să-i inspire să combine educaţia, tehnologia şi creativitatea pentru a dezvolta soluţii inovatoare care rezolvă probleme legate de patru categorii principale: Mediu, Educaţie, Dezvoltare Durabilă şi Diversitate şi Incluziune Socială.

Ediţia Solve for Tomorrow 2022-2023 a însemnat un număr record de 325 de înscrieri la nivel naţional şi 24 de proiecte finaliste.

A doua ediţie a Solve for Tomorrow România a fost organizată în parteneriat cu Junior Achievement România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.