Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană dezminte candidatura preşedintei Ursula von der Leyen la conducerea NATO

captura Euronews
Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nu candidează la funcţia de secretar general al NATO, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Comisiei, citat de dpa, anunță Agerpres.

Afirmaţiile despre acest subiect ale ziarului britanic The Sun sunt "speculaţii nefondate", a comunicat Comisia, la solicitarea agenţiei respective.

Cotidianul publicase informaţia că - potrivit unei surse diplomatice - von der Leyen urmăreşte să devină succesoarea lui Jens Stoltenberg la conducerea Alianţei Nord-Atlantice. Alte surse ale ziarului afirmau că guvernul britanic se va opune unei astfel de numiri, din cauza greşelilor comise de preşedinta CE în perioada când a fost ministru al apărării din Germania.

Mandatul lui Stoltenberg urmează s se încheie în 30 septembrie anul acesta

Mandatul lui Stoltenberg a fost prelungit până în martie anul trecut, la scurt timp după ce a început invazia rusă în Ucraina, şi urmează s se încheie în 30 septembrie anul acesta. Politicianul norvegian în vârstă de 63 de ani este secretar general al NATO de aproape nouă ani, timp în care termenul pentru plecarea din funcţie a fost amânat de trei ori.

Recent, au apărut speculaţii conform cărora, în contextul războiului din Ucraina, ar putea avea loc o nouă prelungire. În acelaşi timp, unii diplomaţi au afirmat că menţinerea lui Stoltenberg la conducere ar putea da impresia că NATO nu poate ajunge la un acord privind un nou secretar general.

Vezi și: De la Comisia Europeană, la NATO! Ursula von der Leyen va candida pentru a deveni următorul secretar general al Alianței Nord Atlantice

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.