Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană, după întrevederea cu Tăriceanu: Urmărim cu preocupare evoluțiile din România

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia Europeană a transmis, după întâlnirea de joi a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cu prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, că CE urmărește cu atenție reformele în domeniul judiciar și asupra Codurilor penale și va examina compatibilitate modificărilor cu legislația UE.

"Comisia Europeană urmăreşte cu atenţie şi preocupare evoluţiile curente din România. Noi, la fel ca alţi parteneri internaţionali şi state membre, au subliniat în mod repetat că lupta împotriva corupţiei şi asigurarea unui sistem judiciar independent şi profesionist au o importanţă foarte mare. Aceasta este şi esenţa evaluărilor în cadrul MCV. Este crucial pentru România să intensifice eforturile şi să evite regresele asupra aspectelor care au înregistrat realizări. În acest context, urmărim cu atenţie reformele în domeniul judiciar şi asupra codurilor penale în România. Vom examina compatibilitatea legislaţiei cu reglementările relevante ale UE în domeniile justiţiei penale, cooperării în cadrul poliţiei şi îndeplinirii standardelor internaţionale", a transmis, vineri, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene (CE), pentru MEDIAFAX.

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a discutat, joi la Bruxelles, cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre MCV și despre riscurile pentru democrație și încălcările drepturilor cetățenilor prin protocoalele SRI și instituții din Justiție.

Șeful Senatului a discutat cu prim-vicepreședintele CE și despre Mecanismul de Verificare și Cooperare, spunând că MCV riscă să devină ineficient și este timpul ca acesta să fie ridicat. Călin Popescu Tăriceanu i-a mai transmis oficialului european că Parlamentul este instituția care are legitimitatea și responsabilitatea de a acționa pentru a se asigura că astfel de practici nedemocratice nu se vor mai repeta, respectiv să adopte legi care asigură independența Justiției și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.