Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană: 'Eforturile depuse pentru a limita afluxul de migranţi sunt pe cale să-şi arate roadele'

Agerpres
granita gard polonia belarus

Eforturile depuse pentru a limita afluxul de migranţi comasaţi la frontiera dinte Belarus şi Polonia sunt pe cale să-şi arate roadele, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene Margaritis Schinas, vineri, la Beirut, relatează AFP.

"Situaţia globală este că vedem progrese pe toate fronturile", a afirmat Schinas în cadrul unei conferinţe de presă.

"Luni mă voi deplasa la Bagdad şi, săptămâna viitoare, sper, la Ankara", a adăugat el, la sfârşitul unei întrevederi cu preşedintele libanez, Michel Aoun.

"Am sentimentul că este momentul în care Europa îşi numără într-un fel prietenii şi suntem foarte fericiţi să vedem că avem mulţi", a adăugat el.

Mai multe mii de migranţi care vor să ajungă în Europa, originari în principal din Orientul Mijlociu, sunt blocaţi în condiţii dificile la frontiera dintre Belarus şi Polonia.

Uniunea Europeană acuză Minskul că orchestrează acest aflux migratoriu, eliberând numeroase vize, pentru a se răzbuna pe sancţiunile occidentale impuse regimului lui Aleksandr Lukaşenko după reprimarea violentă a opozanţilor.

Bruxellesul face eforturi de mai multe zile să limiteze aceste veniri în Belarus, contactând ţări, în special din Orientul Mijlociu, pentru a le convinge să împiedice oamenii să se îmbarce în avioane cu destinaţia Minsk.

Turcia a fost prima ţară care a luat o astfel de măsură de interdicţie: cetăţenii irakieni, sirieni şi yemeniţi nu mai sunt autorizaţi să ia avionul spre Belarus de pe teritoriul său, potrivit Agerpres.ro.

Libanul este una dintre ţările de unde candidaţii la imigraţie se deplasează la Minsk pentru a intra în contact cu călăuzele.

În plus, Schinas a precizat că UE vor adopta noi sancţiuni împotriva Belarus.

"Am adoptat deja un anumit număr de sancţiuni împotriva regimului belarus şi le vom întări cu un al cincilea set de măsuri care va intra în vigoare săptămâna viitoare", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.