Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană îl laudă pe Papa Francisc: A primit mai mulţi refugiaţi decât unele ţări europene

papa francisc

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a cerut vineri statelor blocului comunitar ca în criza refugiaţilor să-şi asume responsabilitatea la capitolul justiţie socială, declaraţie consemnată în discursul pe care l-a rostit la Vatican cu prilejul decernării premierului Charlemagne către Papa Francisc, transmite agenţia EFE. 'Putem şi trebuie să ne ridicăm la înălţimea responsabilităţii noastre şi să ne punem în valoare enormul potenţial: pentru refugiaţi, pentru justiţie socială şi pentru armonia între oameni şi popoare', a afirmat Juncker, unul dintre susţinătorii politicii de primire a refugiaţilor, conform Agerpres.

 

În acest context el a îndemnat europenii 'să fie curajoşi', dându-l ca exemplu chiar pe Papa Francisc, care, după vizita în insula greacă Lesbos, a adus cu el la Vatican 12 refugiaţi sirieni musulmani, număr mai mare decât cel al refugiaţilor primiţi de unele ţări ale Uniunii Europene.

 

Juncker a cerut statelor UE ca, la fel cum au mai făcut în trecut, 'să colaboreze pentru a surmonta diviziunile', apreciind că această forţă 'poate da mai multe rezultate ca până acum'. Uniunea Europeană 'are vocaţia înnăscută de a participa la acţiunile de pacificare în Europa şi în afara frontierelor ei', pentru că 'o lume stabilă înseamnă o Europă mai puternică', a continuat Juncker.

 

Şeful Comisiei Europene a mai apreciat, în discursul rostit la ceremonia decernării Premiului Charlemagne, că statele UE nu trebuie 'să se închidă în sine', ci 'să înfrunte dificultăţile şi să nu sufere din cauza istoriei, ci să fie artizanul ei'.

 

Începând din anul 1950, premiul Charlemagne este oferit anual de oraşul Aix-la-Chapelle unei personalităţi ce s-a remarcat prin merite deosebite în construcţia europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.