Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană, în conflict cu AstraZeneca: nu poate livra dozele de vaccin promise

AstraZeneca
AstraZeneca vaccin

Comisia Europeană este nemulţumită de numărul dozelor de vaccin pe care le poate furniza compania farmaceutică AstraZeneca şi continuă negocierile pentru a se asigura că va fi livrată cantitatea stabilită.

Citește și: Medicul Virgil Musta: Vaccinul anti-Covid are o singură contraindicație categorică

"După cum ştiţi, vaccinul AstraZeneca este în etapele finale ale procedurii de aprobare de către Agenţia Europeană a Medicamentului. Dacă vor fi întrunite toate condiţiile, Agenţia Europeană a Medicamentului poate recomanda acordarea autorizaţiei de lansare pe piaţă până la sfârşitul acestei săptămâni. Dar este o problemă privind aprovizionarea", anunţă Comisia Europeană, într-un comunicat postat pe site-ul propriu, informează Mediafax.

"Vinerea trecută, AstraZeneca a informat în mod surprinzător Comisia Europeană şi statele membre UE că intenţionează să furnizeze mult mai puţine doze în următoarele săptămâni decât era stabilit şi se anunţase", precizează Executivul UE.

"Acest nou program nu este acceptabil pentru Uniunea Europeană. (...) UE a prefinanţat dezvoltarea vaccinului şi producţia şi vrea să vadă rezultatul. Uniunea Europeană vrea să ştie exact câte doze au fost produse de AstraZeneca, unde exact şi dacă sau cui au fost furnizate", precizează Comisia Europeană.

"Răspunsurile oferite de companie nu au fost până acum satisfăcătoare. (...) Vrem să fie onorat în totalitate contractul nostru", subliniază Comisia Europeană, precizând că, în cel mai scurt timp, va fi instituit "un mecanism de transparenţă privind exporturile" de vaccinuri din spaţiul european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.