Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană: 'Încrederea în economia zonei euro s-a diminuat'

Bloomberg
EURO moneda bani

Încrederea în economia zonei euro s-a diminuat în martie, pe fondului optimismului mai redus în industrie şi în sectorul serviciilor, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Tudor Chirilă! Cum s-a ales artistul cu dosar penal

Potrivit datelor publicate joi de Comisia Europeană, indicele sentimentului economic (ESI) a scăzut în martie până la 105,5 puncte, de la 106,2 puncte în luna precedentă. Cifra comunicată de executivul comunitar este sub estimările analiştilor intervievaţi de Reuters, care mizau pe o uşoară scădere, până la 105,9 puncte.

Separat, Comisia Europeană a publicat indicatorul privind climatul de afaceri, care ajută la identificarea stadiului ciclului de afaceri. Indicele a scăzut la 0,53 puncte în martie, de la 0,69 puncte în luna precedentă.

Citește și: Concursul muzical internaţional Eurovision 2019 ar putea fi anulat! Care este cauza

Încrederea în sectorul serviciilor, responsabil pentru două treimi din PIB-ul zonei euro, a scăzut până la 11,3 puncte în martie, de la 12,1 puncte luna precedentă, sub estimările analiştilor, în timp ce încrederea în industrie a scăzut luna aceasta la minus 1,7 puncte, de la minus 0,4 puncte în februarie, iar în retail de la 0,7 puncte la minus 0,1 puncte.

"Declinul arată că încrederea mediului de afaceri continuă să sufere, iar începutul redresării creşterii economiei nu s-a întâmplat efectiv până acum. Datele referitoare la evoluţia PIB-ului în primul trimestru din 2019 vor fi din nou dezamăgitoare", a afirmat Bert Colijn, economist la ING.

Citește și: Lovitură pentru clienții Orange! Ce se întâmplă cu rețeaua

În februarie, Comisia Europeană a estimat că economia zonei euro va accelera la 0,3% în primul trimestru din 2019, de la 0,2% în precedentele trei luni, şi apoi va accelera la 0,4% în următoarele trimestre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.