Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană își dă seama de GRAVITATEA situației: Cere libera circulaţie a mărfurilor pe întreg teritoriul UE

WorldBakers
comisia europeana dublu standard

Comisia Europeană a convocat miercuri o primă reuniune cu statele membre, ca parte a noului Grup operativ pentru asigurarea respectării normelor privind piaţa unică (Single Market Enforcement Task Force, SMET), pentru a discuta despre nevoia urgentă de a permite libera circulaţie a mărfurilor, precum măştile, materialele medicale şi alimentele pe întreg teritoriul UE.

Potrivit unui comunicat al Executivului comunitar, crearea grupului operativ fost anunţată pe 10 martie, în cadrul planului de acţiune al Comisiei privind asigurarea respectării normelor referitoare la piaţa unică, parte a strategiei industriale, scrie agerpres.ro.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

Grupul operativ a fost conceput ca o platformă pentru ca statele membre şi Comisia Europeană să colaboreze în vederea asigurării unei respectări mai bune a normelor privind piaţa unică, precizează CE.

Această primă reuniune a lansat activitatea noului grup operativ, având în vedere caracterul urgent al problemelor care împiedică funcţionarea corectă a pieţei unice, în principal restricţiile intracomunitare la exporturile de echipamente medicale şi medicamente de maximă importanţă, controalele la frontieră şi necesitatea de a creşte producţia de echipamente esenţiale.

Citește și: Klaus Iohannis spulberă visurile românilor: Nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm

Astfel, grupul operativ urmăreşte, de asemenea, să pună în aplicare îndrumările clare transmise de liderii Europei în cadrul Consiliului European din 26 martie, de a elimina toate interdicţiile sau restricţiile interne privind libera circulaţie a bunurilor. Grupul operativ va fi convocat periodic pentru a discuta aspecte legate de aplicarea legislaţiei pe piaţa unică.

"În mod evident, pandemia de coronavirus ne-a demonstrat că nicio ţară nu poate face faţă singură acestui virus. Europa trebuie să fie solidară, să acţionăm împreună. Restricţiile pun în pericol această solidaritate şi împiedică bunurile esenţiale să ajungă la cei care au cea mai mare nevoie de ele. Piaţa unică este coloana vertebrală a răspunsului nostru comun şi avem nevoie de măsuri decisive pentru a înlătura orice restricţie care o subminează", a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.

Citește și: Medicii de familie se revoltă: Am aflat despre discriminarea pe care Guvernul României urmează să o facă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.