Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană: Măsurile comerciale adoptate de UE în 2021 au protejat în mod direct un număr de 462.000 de locuri de muncă

Agerpres.ro
comisia europeana

Măsurile comerciale adoptate de Uniunea Europeană în 2021 au protejat în mod direct un număr de 462.000 de locuri de muncă din UE în sectoare de producţie cheie, cum ar fi aluminiul, oţelul, ceramica şi tehnologiile verzi, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Acest lucru demonstrează că măsurile adoptate de Uniune sunt eficace în apărarea producătorilor din UE de practicile comerciale internaţionale neloiale.

Comisia Europeană a publicat marţi raportul său anual privind activităţile de apărare comercială ale UE din 2021, potrivit Agerpres.

"Apărarea producătorilor şi a lucrătorilor europeni de daunele provocate de cei care nu respectă normele comerciale este esenţială. Asigurarea unui comerţ echitabil este mai importantă ca niciodată în mediul global dificil din prezent şi atunci când securitatea aprovizionării este ameninţată. Nu putem permite ca importuri care fac obiectul unui dumping sau al unor subvenţii să prejudicieze industria Uniunii. Iată de ce asigurarea efectivă a respectării şi implementării măsurilor noastre de apărare comercială rămâne o prioritate majoră pentru Comisia Europeană", a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv şi comisar pentru comerţ.

Prin combaterea importurilor neloiale de produse cu importanţă crucială pentru lanţurile valorice din domeniul surselor regenerabile sau cel digital, cum ar fi componentele turnurilor eoliene sau fibrele optice, măsurile comerciale adoptate de UE încurajează investiţiile în producţia modernă şi în dezvoltarea cercetării, ambele esenţiale pentru menţinerea aprovizionării, a creşterii economice, a stabilităţii locurilor de muncă şi a veniturilor în aceste industrii în Europa. Ele sprijină totodată Pactul verde european şi Agenda digitală pentru Europa.

Aşa cum rezultă din raportul anual pe 2021, Comisia şi-a intensificat eforturile de monitorizare pentru a identifica şi sancţiona operatorii economici care eludează taxele, în special prin circumvenţie. Atunci când s-au constatat astfel de practici în 2021, Comisia a acţionat în mod decisiv prin măsuri anticircumvenţie sau antiabsorbţie.

În plus, Comisia a îmbunătăţit asistenţa pe care o acordă exportatorilor din UE în abordarea măsurilor nejustificate sau neloiale de apărare comercială impuse exportatorilor noştri de ţări terţe.

De asemenea, Comisia a implementat recomandările Curţii de Conturi Europene rămase din 2020, în particular în ceea ce priveşte comunicarea şi sensibilizarea părţilor interesate (în special a IMM-urilor) în legătură cu scopul şi utilizarea instrumentului de apărare comercială.

La finele anului 2021, în UE erau în vigoare 163 de măsuri de apărare comercială definitive, majoritatea lor fiind măsuri antidumping. Comisia a deschis 14 noi anchete în 2021, inclusiv 11 anchete antidumping şi 3 anchete antisubvenţie.

Documentul de lucru al serviciilor Comisiei care însoţeşte raportul anual enumeră activităţile de apărare comercială ale Comisiei din 2021. El prezintă, în sinteză, o selecţie de cazuri şi de hotărâri interesante ale Curţii în materie de apărare comercială, precum şi detalii ale mai multor cazuri din ţări terţe pe care Comisia le-a monitorizat în cursul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.