Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană NIMICEȘTE Guvernarea Dăncilă: 'România RISCĂ să devieze de la ținta menținerii unui deficit de 3%'

facebook.com
Viorica Dancila

Comisia Europeană avertizează România că, din cauza modificărilor aduse Legii bugetului, evoluția salarială este mult prea mare în comparație cu productivitatea țării. Oficialul european Isabel Grilo a susținut că România riscă să devieze de la ținta privind deficitul bugetar de 3%, conform Mediafax.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, DEZLĂNȚUIT total la adresa lui Klaus Iohannis: 'România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician - creație de laborator'

„Vedem echilibrul structural, valorile istorice și cele prognozate și recomandate. Până în 2018, este echilbrul structural. Obiectivul pe termen mediu ar trebui să fie ceea ce România a stabilit, o valoare care a fost atinsă în 2014-2015, dar de atunci a deviat de la țintă, coborând mult sub această țintă, a deficitului de 1%. Potrivit prognozelor Comisiei, fără anumite acțiuni politice care sunt exprimate în Legea bugetului ea va coborî și mai mult, deci deficitul s-ar mări. Ceea ce ar cere Comisia Europeană în privința deficitului structural este o ajustare pentru 2019 și 2020, atunci România s-ar întoarce la 3% deficit”, a declarat Isabel Grilo, șef de unitate a Direcției Generale pentru Afaceri Economice și Financiare din cadrul Comisiei Europene.

Oficialul european susține că salariile au crescut mult prea repede în sectorul public. „Acest lucru nu este o problemă, problema este modul în care se reflectă productivitatea României în comparație cu salariile crescute. Productivitatea României nu a stagnat, însă evoluția salarială este mult prea mare în raport cu aceasta”, a adăugat Isabel Grilo.

Reprezentantul Comisiei Europene și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea deficitului contului curent.

De asemenea, Isabel Grilo a afirmat că modificările aduse de către România Codului Fiscal afectează mediul comercial în mod negativ, iar investitorii nu vor mai dori să investească în țară.

„ Evoluțiile din 2017-2018 în domeniul legislației privind fiscalizarea muncii. S-au făcut ajustări în Codul fiscal, schimbări în ceea ce privește contribuțiile la asigurările sociale între angajator și angajați. Ele nu au făcut obiectul unei evaluări de impact. Au dus la efecte nedorite. Noi nu vrem surprize. Surprize îi faci unui copil. Ceea ce ne-a surprins. Ele pot mari riscurile percepute, afectează investițiile și producția. Aduc costuri crescute ale afacerilor, Investitorii vor decide să nu mai investească”, a precizat oficialul CE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.