Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană pune la cale o strategie farmaceutică pentru Europa: Vom avea medicamente sigure și ieftine

Wall-Street.ro
medicamente farmacie

Ca un prim pas către adoptarea unei Strategii farmaceutice pentru Europa, Comisia a publicat marţi o foaie de parcurs, invitând cetăţenii şi părţile interesate să îşi exprime opinia cu privire la strategie, informează un comunicat al Executivului comunitar.

Planificată să fie adoptată înainte de sfârşitul anului, obiectivul general este de a contribui la asigurarea aprovizionării Europei cu medicamente sigure şi la preţuri accesibile şi de a sprijini industria farmaceutică europeană să îşi consolideze statutul de lider mondial şi să rămână inovatoare.

Citește și: Parlamentul a decis! Educația sexuală a fost înlocuită cu ‘educație sanitară’. Cum se va preda în școli

Cetăţenii, experţii şi părţile interesate sunt invitaţi să îşi prezinte opiniile cu privire la foaia de parcurs până la 7 iulie 2020, prin intermediul portalului, pentru o mai bună legiferare, şi să consulte website-ul dedicat pentru informaţii suplimentare şi actualizate.

Foaia de parcurs va fi urmată de o consultare publică, notează Comisia Europeană, scrie agerpres.ro.

Citește și: Nelu Tătaru anunță trei elemente care trebuie gestionate, pentru a evita valul doi de coronavirus: Nu ține doar de noi

"Până la sfârşitul anului, voi prezenta o Strategie farmaceutică ambiţioasă pentru Europa, cu scopul de a asigura preţuri accesibile, sustenabilitate şi securitatea aprovizionării. Pandemia de coronavirus ne-a demonstrat mai mult ca oricând faptul că trebuie să avem un sistem rezistent la crize şi mijloacele de a produce medicamente în UE pentru a le asigura cetăţenilor şi spitalelor noastre accesul în timp util la cele esenţiale, în orice circumstanţe", a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară.

Citește și: Valer Dorneanu, atenționare pentru DNA: ‘Trebuie să aplice legea și trebuie să aplice și deciziile Curții Constituționale’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.